Jan Šíp

 

Jan má krásný a uvolněný švih, při kterém vidíme práci celého těla. Bohužel není záběr dostatečně dlouhý, abychom se mohli podívat a zhodnotit zakončení. Můžeme se tedy soustředit pouze na nápřah. Při nápřahu si lze povšimnout napnutí zadní pravé nohy, to vede k propadnutí levého ramena dovnitř švihu. Dochází k zatažení rukou k tělu a rány tak často končí vpravo od zamýšleného cíle.

Jednoduchou nápravou je práce se zadní pravou nohou. kdy se golfista soustředí na to, aby pravá noha při nápřahu nešla do propnutí, ale zůstala stále stejně pokrčená jako v základním postoji. Výsledkem je, že se celé tělo otáčí kolem takto nezměněného pokrčení pravé nohy.

Martin Grňa

Na záznamu si můžeme povšimnout Martinovy speciality, která v dnešním moderním golfu není až tak častá. Je to počáteční odklonění zápěstí dopředu a zahájení švihu. Zjednodušeně řečeno jde o startovací pohyb pro zahájení švihu. Bohužel většinou nahoře v nápřahu vede k přešvihnutí a tím k nekonzistenci odpalů.
Martinovým mínusem je slabší práce rukou ve fázi odehrání míče a při následném dokončení švihu. Levý loket utíká ven z dokončení. Výsledkem by mohly být rány směřující zleva doprava - fade.

Doporučuji se při tréninku zaměřit na švih vlajkonoše. Jak při nápřahu, tak i při dokončení. Během tohoto cvičení se golfista soustředí na správnou práci rukou a pozici loktů, které by měly být vedle sebe v nápřahu i při dokončení. Švih provádí maximálně do výšky ramen a nápřah také. Natažené ruce jsou před sebou v obou pozicích.

Přeji, ať Vás radost ze hry neopouští a nezapomeňte, že v golfu není nikdy nic špatně jen jsou určité pohyby, které Vám hru mohou zkomplikovat :)

Hezkou Hru: Lukáš Kounovský

 

Pošlete nám video švihu a získejte hodinu s trenérem

Pokud máte zájem o rozbor vašeho švihu, pošlete nám jej na email pro@happygolf.cz. Člen české PGA Lukáš Kounovský si váš švih prohlédne a doporučí Vám jak se zlepšit. Po zveřejnění vašeho videa získáte u Lukáše jednu tréninkovou hodinu. Kde si možnosti zlepšení prakticky vyzkoušíte. Pokud je to možné, natočte Váš švih ze dvou směrů. Připište také, co vás na Vaší hře trápí a jaký máte HCP.

 
Datum zveřejnění: 19. 6. 2015