Slyšel jsem, že nehrajete dlouho. Jestli mám správné informace, tak jste začl s golfem loni a hned jste vyhrával?

Jak se to vezme, sice jsem se začal golfu více věnovat před dvěma lety, ale předtím jsem dlouho hrál profesionálně tenis, a když jsme byli na turnajích v Americe, tak jsme si zašli zahrát golf.  Zelenou kartu jsem si udělal loni na jaře a začal se účastnit turnajů.  Není to ale tak, že bych pravidelně chodil s trenérem nebo někam na driving, to spíš ne, spíše si chodím jen zahrát.

 

Hrál jste profesionálně tenis, teď hrajete golf pro radost. potřebujete při golfu nějakou motivaci nebo si jdete jen tak zahrát?

Mně baví golf sám o sobě, to určitě, ale je to o trénování, o neustálém zlepšování. Skončil jsem s tenisem kvůli zádům a ani golf není pro záda ideální. Kdybych tyhle problémy neměl, asi bych se golfu věnoval více, aby můj handicap byl řekněme pod 10. Teď, když přece jenom není tolik času a zdraví také není úplně ideální. Hraji proto spíše pro zábavu.

 

Takže se spíše bavíte než, soutěžíte?

No to ne. Jak jsem z vrcholového sportu zvyklý soutěžit, tak je něco jiného, když si jdu jen tak zahrát, než když jdu na turnaj. Potřebuji v uvozovkách o něco hrát, ať už je to o nějaké umístění nebo o sázku. Ten výsledek a soustředění je úplně jiné, než když jdu jen tak na cvičné kolo, pak je výsledek mnohem horší.

 

Vyhrál jste toho hodně včetně Wimbledonu. Jak jste vnímal vítězství v Jarní části HAPPY GOLF tour?

Já jsem více méně realista. Je pravda, že jsem už nějakým způsobem hrál, tak když jsem začínal s HCP 54, nasbíral jsem spoustu stableford bodů hned na začátku a pak jsem to spíše udržoval. Byli tam tací, kteří hráli mnohem lépe, ale já měl výhodu handicapu. Nemyslím si, že bych nějak vyčníval. Nemám moc radost z toho, že jsem všechny porazil, protože jsem měl velkou výhodu.

 

AUTOR: Michal Hrabec

 

 
Datum zveřejnění: 25. 5. 2015