Lázně Bohdaneč kromě golfistů hostila i poprvé v letošním roce děti z dětského domova v Nové Vsi u Chrudimi. Tuto dětskou akademii jsme uspořádali v rámci dlouhodobé podpory neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s.

Děti měly přijet kolem 11,00 hodiny, ale celé natěšené a nedočkavé se objevily už o půl hodiny dříve. Zvědavě se rozhlížely po golfovém hřišti a vyzvídaly, jak se to vlastně hraje. S radostí také uvítaly připravené občerstvení - koláčky, croissanty a ovoce.

V 11,00 hodin přišla golfová trenérka a začala výuka. Všechny překvapilo, kolik existuje možností, jak uchopit golfovou hůl. Ale, jak je to správně? Po spoustě úprav rozložení neposedných rukou se to ale nakonec všem povedlo. V tuto chvíli už nic nebránilo tréninku odpalů míčků. Jako první přišel nácvik dlouhých úderů, tzv. driverů. Míčky dětem nejprve neposlušně odskakovaly pouze pár desítek centimetrů daleko. Mladí golfisté a golfistky se ale nevzdávali, odpálených míčků přibývalo a po usilovném tréninku se některým z nich podařilo poslat míček i za hranici 50 metrů.

Ještě záludnější pro děti bylo patování. Míček položený metr od jamky jako by byl magnetem odtahován pryč. Míček se podařilo dětem dostat do jamky třeba až na pátý úder. Někdo se své nešikovnosti smál, někdo se vztekal, ale bavili se všichni. Absolutní vítězkou se stala 14ti letá Kristýna, která se tak mohla radovat z golfové kšiltovky. Ani ostatní nepřišli zkrátka a všichni účastníci akademie dostali golfové míčky, časopis a dárky.

 
Datum zveřejnění: 28. 5. 2014