Rád bych tímto videem otevřel téma pravá či levá strana. Téměř každý začátečník by radši hrál na druhou stranu než by měl. Často slýchám: „Ježíši! To si nedovedu představit. To je nepřirozené. To je hloupost, celý život hraju hokej tam a tam."Spoustu jiných argumentů.

Já nejčastěji používám určení podle ruky, kterou hráč píše. Jelikož v golfu a jeho určité části se jedná o jemnou motoriku, je potřeba aby ruka co je zvyklá jí provádět byla na správném místě. Existují výjimky i ve světě profigolfu, ale povětšinou zatím stojí hodiny a hodiny úmorné dřiny. Proto si myslím, že je lepší začít na tu stranu, která je pro daného hráče vhodnější. Pokud píšu pravou tak napravo a naopak.

Konkrétní švih šampiona je v pořádku, co se strany týče. Nicméně najdou se určité malé pohyby, které by tam nemusely být a naopak některé můžeme přidat.

V případě toho švihu úplně chybí takzvané projití míčkem skrz. Což vede ke ztrátě kontroly nad úderem. Je svatou pravdou, že většina golfových úderů jsou pohyby zrcadlové. Tedy jaký mám nápřah, takové by mělo být dokončení. Pokud jedna z částí není dostatečně provedena, golfista ztrácí kontrolu nad ránou a tím i nad míčkem.

Doporučil bych určitě trénovat a snažit se vypilovat otočení do míčku a nechat se holí vynést dál skrz míček. V tuto chvíli je švih veden pouze do míčku a to ubírá jak metry, tak kontrolu. Jednoduchý cvik na to moc není, ale jde zapojit představivost. Doporučím, při každém uderu se soustředit na hození hole nataženou levou rukou za míčkem. Samozřejmě pouze jako. Cílem je plné uvolnění zápěstí při uderu a tím natažení levé ruky v době odehrání míčku. Bohužel taková věc se hůře odstraňuje bez praktické ukázky a případné nápravy v praxi.

Play happy

 
Autor: Lukáš Kounovský
 
Datum zveřejnění: 16. 9. 2015