V pondělí jsem navštívila v Rousínově velmi milou rodinu Suchomelovu s jejich třemi dětmi, abych jim předala vybranou částku pro devítiletou Kristýnku.

19.200,- Kč - se podařilo získat při troubleshotové soutěži na čtyřech turnajích ve spolupráci s nadačním fondem Pro dětský smích.

Kristýnka mě mile překvapila - je to krásná, živá holčička s obrovským zájmem o všechno kolem sebe. Měla jsem čas povykládat si s její babičkou, dědečkem i rodiči. Ti všichni mají můj velký obdiv za neuvěřitelnou péči, kterou jí denně věnují. U Suchomelů mě přivítal i Kristýnčin o 40 minut starší bráška. Narodil se zdravý, ale Kristýnka je vinou špatného průběhu porodu postižená dětskou mozkovou obrnou.
Suchomelovi mají ještě třetí miminko, které se však také narodilo postižené - má Downův syndrom.
Dětem s mozkovou obrnou pomáhá speciální léčebná terapie v lázních Klimkovice, nazývaná Klimterapie.
Kristýnka už jednu absolvovala a fyzioterapeuti a lékaři nezávisle na sobě řekli, že by dokázala i sama jezdit na vozíčku. To je velmi pozitivní zpráva.
Bohužel Klimterapii neproplácí žádná zdravotní pojišťovna, přestože děti po ní vykazují pokroky.
Kristýnka by ji ideálně potřebovala 2 ročně, jedna Klimterapie však stojí více než 90.tisíc Kč.
V tuto dobu nutně potřebuje také speciální autosedačku, aby ji rodiče bez problémů mohli vozit do školy. Maximální výše příspěcku pojišťovny je 7.000,- Kč, pořizovací cena sedačky je však přes 20. tis. Kč. Kristýnka chodí do speciální školy ve Vyškově a velmi si rozumí s kamarády a dětmi ze školy (i s těmi ze školky), kteří ji mají velmi rádi pro její veselou a živou povahu.

Rodiče i prarodiče velmi děkují našemu fondu a všem hráčům z Happy golf tour, kteří nezůstali lhostejní k osudu této milé holčičky, která opravdu každodenně spolu s rodiči statečně bojuje se svým osudem.

Všem posílají velké díky!

A já ještě připojuji velké poděkování Andreji Kmeťovi za to, že tuto sbírku na HAPPY GOLF tour umožnil a věnoval do ní míčky. Díky také sponzorům, kteří věnovali skvělou Cavu (zrající klasickou metodou champenoise) z bodegy Covides a výtečné rumy Aguere.

 
Autor: Jana Omar
 
Datum zveřejnění: 17. 9. 2015