1. Mažte se před odchodem

Aplikovat ochranný krém těsně před hrou nestačí. Proč? Účinné filtry začínají v kůži působit až po dvaceti minutách. Proto se mažte ještě doma. Pokud vám vadí lepivý pocit po aplikaci krému,

vybírejte si jemné textury, které se do kůže rychle vstřebají a necítíte je. Vynikající jsou např. ochranné přípravky od značek Avéne, Vichy nebo La Roche-Posay. Velmi oblíbené jsou nyní také tónované krémy na obličej, které sjednotí tón pleti a nemusíte pak používat už ani make-up.

 

3. Nezapomínejte na citlivá místa

Spálené uši, nos nebo rty můžou také pěkně potrápit. Při aplikaci přípravků nezapomínejte ani ně. Výborné jsou například ochranné tyčinky. Jsou skladné, praktické, účinné a můžete je mít stále s sebou a aplikovat kdykoliv během dne podle potřeby. Doporučujeme minumálně ochranný faktor SPF 30. Osvědčil se nám například voděodolný balzám na rty Labello Sun.

 

3. Přibalte si do bagu

Protože je nutné sluneční ochranu po cca 2 hodinách obnovat, berte si ochranné přípravky na hru s sebou: Vybírejte si malé, kompaktní balení, které se vejde do kapsiček u bagu. Pro ženy jsou vynikající kompaktní tónované krémy, které mají balení podobné, jako je pudr. Aplikují se houbičkou a mají také zrcátko. Vynikající nabízí např. značka Shiseido, kterou zakoupíte v parfumerích Douglas.

 

4. Noste kšiltovku

Není to jenom módní doplněk, ale také ochrání obličej před sluncem a vlasy před blednutím barvy a poškozením. Pokud vám kšiltovka vadí, na vlasy aplikujte ochranné sluneční spreje. Vlasy nezatíží a chrání je. Aplikujte je na již hotový účes, i několikrát za den. Naším favoritem je sprej Paul Michell Sun (www.paulmitchell.cz)

 

5. Připravte kůži zevnitř

Pokud se vaše pokožka špatně opaluje a ihned zčervená, zkuste speciální potravinové doplňky, které ji na sluneční expozici připraví. Můžete je používat celé léto. Skvělou zkušenost máme s přípravkem Photoderm Oral od Biodermy, který zakoupíte v lékárně.

 

 

 
Autor: Karin Drekslerová
 
Datum zveřejnění: 14. 8. 2015