Jídlo po hře je pro tělo důležitou regenerací a signalizuje konec vašeho dne.  Nevybírejte si nezdravé jídlo, jako kompenzaci že jste si ho celý den odepírali.

Jedno nebo dvě piva a sklenička vína jsou povolené, jen to zkuste nepřehánět. Kocovina nebo nafouklé břicho nejsou tím nejlepším, jak začít nový den.

Místo toho raději se zvolte kombinaci jídla bohatého na bílkoviny a sacharidy. To musíte provést co nejdříve po hře, abyste doplnili  zásoby glykogenu.

Také nemalá ztráta tekutin ze hry, by měla být nahrazena. Při ztráta každého půl kila si žádá vypít 2 šálky vody. Měla by to být nejlépe čistá voda, nízkotučný jogurt nebo čerstvá ovocná šťáva. Příkladem může být třeba 800 g lososa, jeden šálek hnědé rýže a dva šálky chřestu připravené na olivovým oleji. Pokud si zvolíte sendvič nebo Burger vybírejte takový, ve kterém bude bílé nebo libové maso.

To jsou jednoduché, ale užitečné tipy které by si měl  každý golfista osvojit.  Cílem  je udržet vysokou hladinu energie po celý den a pak nahradit ztracené živiny. Můžete  začít třeba s tím, že se budete připravovat  vlastní svačiny a tím si nadále budete zlepšovat svůj jídelníček. Klubová strava je skvělá, ale jíst ji každodenně vám spíše uškodí.

Zvolte se zdravější výživu a vaše scorecard brzy bude mluvit sama za sebe.

 
Autor: Olga Loucká
 
Datum zveřejnění: 24. 7. 2015