Loni i předloni jste byl v top 5 celkového pořadí oboje bylo v rozstřelu, očekával jste letos opět stejný výsledek nebo vás ty rozstřely psychicky připravily na letošní finále a míříte výš? 

Aktuální první pozice je trochu nečekaná, protože jsme si ještě před sezonou říkal, že žádnou turu nepůjdu. Jenže byly tam hřiště které se mi zalíbily a tak jsme to zkusil. Udržet se zatím moc neplánuji, protože nevím jestli se turnajů budu účastnit.

K rozstřelům, první rok to byla hrozně velká náhoda, protože jsem byl úplně tragický, až komický. Druhý rok už to bylo lepší a třetí rok už doufám takový nebude. 

 

Pokud na play-off přece jenom dojde, tak jestli si udržíte stoupající tendenci, tak už to bude suverénní.

No to bude, stačí si dát tři piva a bude to suverénní.

 

Takže máte podobný názor jako já, že golf je o hlavě a trocha piva nebo lehčího alkoholu uvolní svaly vyčistí hlavu a hraje se lépe?

Naprosto, mám ověřeno, že když si dám před startem jedno malé pivo a v půlce ještě jedno tak ten výsledek a pocit ze hry je rozhodně daleko lepší.

 

Vaše přítelkyně Eva Michalcová je k dnešnímu dni v průběžném pořadí na 8 místě, myslíte, že se v top 10 udrží nebo třeba postoupí ještě výš?

Nevím jestli se udrží nebo postoupí, ale jak ona tak já hrajeme především pro radost. Výsledek pro nás není rozhodující a budeme se dál snažit, aby nás golf hlavně bavil. Na druhou stranu vím, že jí ten aktuální výsledek těší. 

 

Zpátky k vám, je to stresující držet se na této pozici a nebo je lepší útočit zezadu?

Vzhledem k tomu, že jsem nechtěl túru jít a byla to více méně náhoda, tak je mi to celkem jedno. Když budu reagovat na jarní část – povedlo se mi zahrát tři slušné výsledky, a tak jsem si řekl proč nezkusit finále. To byl ten útok ze zadních pozic. Nicméně neplánuji, že bych udělal něco podobného v dalších kolech. Teď už se to ode mne z první pozice ani neočekává.

 

Rozboru švihu Martina Grni jsme se věnovali v našem článku Rozbor švihu: Mnohdy pomůže vlajkonoš 
 
Datum zveřejnění: 10. 7. 2015