Opět příliš mnoho tuku a cukru ovlivní vaši hru. Držte se ovoce, ořechů a vody. Sendvič s arašídovým máslem a marmeládou je také skvělý a snadný způsob, jak se nasvačinit dvě hodiny před prvním odpalem.

"Vždycky mám sendviče v tašce, dva krůtí se sýrem a dva s arašídovém máslem a marmeládou." říká Bubba Watson, vítěz American Open. Je jasné, že z vlastní zkušenosti ví, jak zůstat plná energie na hřišti.

Zde je seznam toho, co si i ostatní slavní hráči PGA Tour dávají ke svačině:

 

1. Phil Mickelson: Banány

2. Bill Haas: Ovoce a ořechy

3. Yani Seng: Meidži bara (mandle v čokoládě)

 

To nám ukazuje, že profesionálové nemají velké zásoby proteinových tyčinek a litry energetických nápojů.

Také v posledním vydání Golf Digest byl zdůrazněn posun k bio potravinám, které jsou celozrné, plné živin a mají vysoký obsah přírodních bílkovin. Tento trend podporuje vyváženou hladinu cukru v krvi a tím umožňuje stálé mentální soustředění. Káva má příliš mnoho kofeinu, ovocné šťávy a soda obsahují významné množství cukru a pivo ovlivňuje také koordinaci. V podstatě musíte vybírat potraviny, které podporují vývoj svalové hmoty. Náhradní proteiny mohou být také dobrou volbou. Vyberte si nízkokalorický koktejl a nebo proteinovou tyčinku. Potravinové doplňky by měli být legální, aby se zamezilo dopingu. A jak se často mezi jamkami najíst? Tato často kladená otázka nemá žádnou jednotnou odpověď. Závisí to totiž na mnoha faktorech: na pohlaví, typu postavy a jak často hrajete golf. Nicméně snacking na každé čtvrté jamce je sázkou na jistotu pro každého. Držte se zdravých svačin, které jsou plné energie. Vyhněte se přejídání, protože vás to může zpomalit. Ve skutečnosti snacking během hry je zcela dobrovolný. A nezapomínejte zase pít. Vezměte se sebou čistou filtrovanou vodu ve láhvi, nebo si kupte láhev čisté minerální vody. Voda je skvělým způsobem, jak se osvěžit v horkém letním odpoledni.

V příštím díle se podíváme na to, jak se stravovat po výkonu.

 
Datum zveřejnění: 3. 7. 2015