V neděli se na Pražském letišti sešla parta opravdových golfových nadšenců, aby se vydala na druhý zájezd HAPPY GOLF organizovaný ve spolupráci s Golfovými cestami. Mezi hráči byli i výherci jednotlivých období HAPPY GOLF tour 2014. Po třech hodinách cesty letadlem a autobusem, dorazili hráči do oblasti Costa Daurada, čtyřhvězdičkového hotelu Park Estival v přístavu Tarragona. Tady si také hráči každý den po hře užívali ve špičkovém wellness centru s mořskou vodou.

Hned první den hra na mistrovském hřišti Lumine Lakes prověřila všech dvacet šest hráčů. Ukázalo se, jak záludné může být neznámé špičkové hřiště. Překvapeni svým výsledkem byli především hráči se single hendikepem. Místní greeny jim nic neodpustily. Většina hráčů skončila s výsledkem přesahujícím 100 ran. Takový začátek si zasloužil náležitou oslavu v hotelovém baru.

I druhý slunečný den přinesl hodně zábavy. Na 18 té jamce hřiště Lumine Hills, kde z odpaliště díky pravému doglegu není vidět green, došlo v duchu nejlepších tradic golfu k sázce a Milan Pojer jak řek, tak udělal a poslal svůj míček přímo na green.

Třetí den byl zasvěcen turnaji. A podmínky na hřišti Bonmont připomínaly The Open 2013. Vítr foukal, palmy se ohýbaly a míčky samy padaly z tee ještě před odpalem. Nejlepší výsledek pak na tomto hřišti zahrála Eva Michalcová s hcp 19,2 zahrála 92 ran. Jako jediná zahrála pod svůj handicap.

Po třech dnech intenzivního hraní čekal na hráče zasloužený odpočinek. Někteří jeli do Barcelony, jiní do Tarragony na výlet a ti nejzavilejší golfisti vyrazili na Lumine Ruins. Večer v baru bylo o čem povídat.

 

Poslední dva dny byly ve znamení oprav, znovu jsme hráli Lumine Lakes a Hills a každý byl zvědavý, o kolik zahraje lépe, než když šel hřiště poprvé. Týden golfu se projevil na všech výsledcích jako správná průprava na zahájení sezóny doma. Máme se zkrátka na HAPPY GOLF tour 2015 na co těšit.  Jak jsme si všichni říkali…na Španělské paliče…dlouhý rovný, krátký přesný.

Na kompletní fotografie ze španělska se podívejte do naší galerie

Autor: happygolf.cz, Kamila Brandejsová

 

 
Datum zveřejnění: 31. 3. 2015